Liječenje medom i pčelinjim proizvodima
€5,00
Nema na zalihi
| Težina | 144 g |
|---|---|
| Format | 13 × 20 cm |
| Autor | |
| Izdavač | |
| Mjesto izdanja | Zagreb |
| Godina | 2010 |
| Broj stranica | 120 |
| Uvez | Meki |
| Stanje knjige | Vrlo dobro |
Pčele proizvode med na isti način već najmanje 150 milijuna godina. Njima on predstavlja zalihu za duge zimske mjesece, kad cvijeće ne cvjeta i ne proizvodi biljne sokove. Proizvode ga od cvjetnog nektara ili drugih izlučevina biljaka; sakupljaju ga, transformiraju, miješaju sa specifičnim tvarima koje same proizvode, skladište i ostavljaju da dozrijeva u pčelinjaku. To je naporan posao jer za jedan kilogram meda 70 tisuća pčela mora posjetiti oko 7 milijuna cvjetova. Med nam omogućava da popravimo brojne propuste u prehrani i povećamo hranjivu vrijednost proizvoda koje svakodnevno unosimo u organizam. Što ga prije počnemo koristiti, to bolje! Na taj si način jamčimo zdavlje u starosti, a ne treba zaboraviti ni na činjenicu da stalna uporaba meda ojačava imunitet organizma i otpornost prema bolestima i infekcijama. Napomena: knjiga dolazi iz otpisa javne knjižnice. Stanje uredno.