Helena Jakoliš

Zdravo i slasno bez glutena II

25,00

Na zalihi

Težina 820 g
Format 17 × 24 cm
Autor

Izdavač

Mjesto izdanja

Brodarica

Godina

2020

Broj stranica

437

Uvez

Tvrdi

Stanje knjige

Vrlo dobro

SKU: 104650 Kategorija:

Želite li biti zdravi? Želite li upravljati svojim životom i živjeti život bez boli? Želite li se osjećati zadovoljno i ispunjeno? U vremenima kada su moderna medicinska i tehnološka dostignuća u najvećem zamahu, u vremenima nikad veće dostupnosti zdravstvene zaštite i lijekova, mi smo sve bolesniji i nezadovoljniji svojim životima i zdravljem, ali to stanje možete promijeniti. Preuzimajući odgovornost za sebe, možemo utjecati na svakodnevni unos hrane i pravilno hraniti svoj mikrobiom i imunitet. Počnite primjenjivati, kuhati i živjeti kako nas Helena u svojoj novoj uspješnici vodi i zdravlje ćete vratiti i održati, jer to je najvažnije, zar ne? Helena Jakoliš je neumorna tragateljica za smislenim i zdravim životom uz želju da služi i pomaže mnogima te pruža nadu i inspiraciju oboljelima od limfedema, celijakije ali i drugih autoimunih bolesti. Oboljele kao i one koji žele zadržati optimalno zdravlje kroz javno djelovanje i osvješćivanje uči da razumiju nastanak i uzrok svojih simptoma i krenu u samu srž problema, u naš dragocjen organ crijeva, jer sve bolesti započinju u crijevima. Kao što i sama kaže, bolest je u njoj otkrila bezbrojne talente: ovo je njena druga knjiga nakon uspješnice Zdravo i slasno, utjecajna je blogerica i osnivačica grupe Bezglutenski recepti na Facebooku, odlična je fotografkinja i zaljubljenica zdrave i slasne hrane. Njen optimizam koji je i najučinkovitiji lijek te motiviranost kojom zrači privlači čitatelja poput magneta i knjiga Zdravo i slasno 2, Sve bolesti započinju u crijevima je takvo interesantno štivo koje ne ispuštate iz ruku i neprestano mu se vraćate. U teorijskom dijelu knjige na 240 stranica obrađene su teme kao što su: Sve bolesti započinju u crijevima Funkcija probavnog sustava Upoznajte mikrobiom – zaboravljeni organ Uloga mikrobioma i crijevnih bakterija Što je to magla mozga i zašto trebate zaliječiti crijeva Disbioza crijeva Propusna crijeva ( leaky gut )- pandemija 21.stoljeća Niska razina želučane kiseline Čimbenici koji štete crijevu i blokiraju mikrobiom Toksini i teški metali … U drugom dijelu knjige na 210 stranica uživat ćete u zdravim i slasnim receptima bez glutena, jaja, mliječnih proizvoda, rafiniranih šećera, kvasca i žitarica ( samo par recepata sadrže pseudožitarice za djecu koja su alergična na orašaste plodove). Recepti su podijeljeni na: – zdrave doručke: biljna mlijeka i jogurti, sokovi, smoothie, kaše, kruh, krekeri, peciva i grissini – ručak i umaci: juhe, variva, tortilje, pizze, domaće tjestenine, raviole i calzone – fermentirana hrana i veganski sirevi u koje ubrajamo: topljeni sir, ricottu, mozarellu, švicarski sir s rupama, biljne maslace, parmezan, ribane sireve, majonezu i fermentirano povrće – slastice koje uključuju kekse, torte, pite, energetske kuglice i pudinge