Robert Perić

Kolači i čokoladne delicije

4,00

Nema na zalihi

Težina 263 g
Format 17 × 24 cm
Autor

Izdavač

Mjesto izdanja

Split

Godina

s.a.

Broj stranica

140

Uvez

Meki

Stanje knjige

Vrlo dobro

SKU: 070043 Kategorija:

Vrstan pulski slastičar i kuhar Robert Perić prva je iskustva i znanja o slastičarstvu i kuharstvu stekao u pulskoj Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Odmah po završetku škole vodi uspješan restoran u Puli, ali ubrzo odlazi na usavršavanje u inozemstvo. Zaljubljenik u talijansku kuhinju, uči od najboljih majstora, od Sjevernih Alpa do Positana. U mjestu Corvara, u poznatom talijanskom skijaškom centru Alta Badia, čuvenom po ekskluzivnom eno-gastronomskom doživljaju u ponajboljim hotelima i restoranima, punih devet godina vodi tim kuhara vrhunskog restorana Hotel Table. Usporedo s radom, nastavlja školovanje i u talijanskom institutu Etoile gdje posebno usavršava tehnike izrade skulptura od čokolade, šećera i leda. Dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada za slastice i eksponate. Po povratku u domovinu nastavlja s radom u ugostiteljstvu kao šef kuhinje elitnih hotela i vanjski suradnik vrhunskih restorana. Godine 2003. vraća se u školu u kojoj je i započeo svoju kulinarsku odiseju, gdje i danas kao stručni učitelj kuharstva i slastičarstva nove naraštaje uči umjetnosti kuhanja, a posebno izradi za njega prepoznatljivih slatkih skulptura. Redoviti je predavač na Hrvatskoj kulinarskoj akademiji i stalan gost svih važnijih manifestacija posvećenih gastronomiji, osobito slastičarstvu. Aktivan je član Hrvatskog kuharskog saveza i u njegovim ekipama sudjeluje na brojnim međunarodnim natjecanjima.