Milenko Potparić

Kvalitet mesa i proizvoda od mesa

8,00

Nema na zalihi

Zadnja prodana prije 3 tjedna
Težina 995 g
Format 17 × 24 cm
Autor

Izdavač

Mjesto izdanja

Beograd

Godina

1975

Broj stranica

530

Uvez

Meki

Stanje knjige

Vrlo dobro

SKU: 098512 Kategorija:

Ostali autori: Živojin Milosavljević Nikola Mrvoš Opis: Sadržaj: Predgovor, Pravni odnos i veza pravilnika sa drugim propisima, Kvalitet mesa stoke za klanje, peradi i divljači, Građa životinjskih tkiva i organa, Hemijski sastav mesa, Svojstva mesa, Propisivanje kvaliteta mesa, Neke metode ocene kvaliteta, Klanična težina i randman, Komercijalna, tehnološka i biološka svojstva mesa, Primena odredaba pravilnika o kvalitetu mesa stoke za klanje, peradi i divljači, Posebne odredbe, Vrste i kategorije mesa, Meso goveda, Uslovi kvaliteta i kategorizacija mesa govedi, Meso bivola, Meso svinja, koza, kopitara, kunića, peradi, divljači, Prethodno upakovano meso stoke za klanje peradi i divljači, Hlađenje mesa, Smrzavanje, Materijal za pakovanje, Transportovanje, čuvanje, označavanje i prodaja, Kvalitet proizovda…