Lidijin lonac, tava i zdjela
€24,99
Na zalihi
| Težina | 879 g |
|---|---|
| Format | 21 × 21 cm |
| Autor | |
| Izdavač | |
| Mjesto izdanja | Rijeka |
| Godina | 2025 |
| Broj stranica | 216 |
| Uvez | Tvrdi |
| Stanje knjige | Nova |
Ponekad želite skuhati nešto iza čega ne ostaje hrpa prljavog posuđa. Zato smatram da kuhanje u jednom ili dva lonca, tave ili zdjele ima smisla. To su jednostavna jela koja se pripremaju u gusanoj teći, na limu za pečenje ili u loncu za tjesteninu. Neki ljudi misle da se izraz “iz jednog lonca” odnosi samo na jela koja se kuhaju u jednoj posudi, ali ja na to gledam malo šire: za kuhanje će vam vjerojatno trebati jos poneka zdjela ili tanjur. No, u ovoj su knjizi neka od nedvojbeno meni najdražih jela koja su prilagodena jednostavnom kuhanju s minimalnim brojem lonaca i tava, a da pritom nisu izgubila na okusu. (…) Kreiranje jednostavnih jela koja stvaraju minimalan nered u kuhinji je izazov u kojem uživam kao chef. Osjećam se poput skladatelja koji piše simfoniju. Takav način kuhanja daje mi izvrsnu priliku razmišljati o slojevitosti okusa. Počinjem odabirom sastojaka za koje mislim da će kuhanjem stvoriti harmoniju, a moram voditi računa i o tajmingu, najvažnijem elementu kuhanja u jednom loncu, tavi ili teći. (…) Ovi recepti teže biti uravnoteženi, u njima ima povrća, mahunarki i mesa, što obrok čini zdravim. A napose su zgodna jer se na kraju pere manje posuđa!