Michio Kushi

Makrobiotička domaća ljekarna

7,00

Nema na zalihi

Težina 352 g
Format 16 × 23 cm
Autor

Izdavač

Mjesto izdanja

Zagreb

Godina

1998

Broj stranica

208

Uvez

Meki

Stanje knjige

Vrlo dobro

SKU: 043894 Kategorija:

U makrobiotičkom pristupu bolesti rabe se mnogobrojne vrste posebnih jela, čajeva, pripravaka, obloga, sokova i kupki kako bi se postigao prirodan i zdrav način življenja. Ova je knjiga pravi mali kompendij praktičnih savjeta o tome kako liječiti cijeli niz bolesti i tegoba prema načelima yina i yanga. Ne zaboravljajući daje za potpuno ozdravljenje potrebno promijeniti i iscijeliti način života, u knjizi su pobrojani pripravci koje jednostavno i sigurno možete pripremiti kod kuće s prirodnim sastojcima. Ti su pripravci jednostavni, učinkoviti, ne izazivaju nuspojave, ne štete okolišu i vraćaju iscjeljivanje ponovno u obitelj. Michio Kushi, reformator i učitelj suvremene makrobiotike, rođen je u Japanu 1926. Studirao je međunarodne odnose i pravo na Tokijskom sveučilištu i godine 1949. došao u SAD. Posvećeni svjetskom miru, on i njegova supruga Aveline, uveli su modernu makrobiotiku u Sjevernu Ameriku. Jedan je od prvih znanstvenih savjetnika koji se zalaže za povratak prirodnim namirnicama. Poznat i cijenjen u medicinskim krugovima, kao i šire, autor je mnogobrojnih knjiga i članaka o povezanosti hrane i zdravlja. Marc Van Cauwenberghe diplomirao je medicinu 1969. u Belgiji. Radio je kao liječnik opće prakse, a potom je specijalizirao patologiju. Upoznao se s makrobiotikom proučavajući djela Georga Ohsawe. Uvjeren u Ohsawinu tvrdnju kako se bolesti mogu spriječiti ili iscijeliti makrobiotikom, počeo je tragati za najboljim učiteljem makrobiotike i otkrio Michija Kushija. Od 1972. g. radi kao stalni Kushijev suradnik i predavač u Europi i Americi.