Mediteranska prehrana Brača i Hvara : nematerijalna kulturna baština
€8,00
Nema na zalihi
| Težina | 315 g |
|---|---|
| Format | 20 × 27 cm |
| Autor | |
| Izdavač | |
| Mjesto izdanja | Zagreb |
| Godina | 2023 |
| Broj stranica | 127 |
| Uvez | Meki |
| Stanje knjige | Kao nova |
Mediteranska prehrana Brača i Hvara : nematerijalna kulturna baština = Mediterranean diet of Brač and Hvar : intangible cultural heritage / [autorice tekstova Zorka Bibić i Andrea Matoković] ; [fotografije Zorka Bibić, Mirna Bojić, Aleksandar Kukec] ; [prijevod Nikolina Jurjević Zidrum] Publikacija je nastala u sklopu aktivnosti kojima je obilježena desetogodišnjica upisa Mediteranske prehrane na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine. Ovaj jedinstveni način života na području Mediterana obuhvaća skup naslijeđenih vještina, znanja, praksi i tradicija – od uređenja krajolika i folklora, pa sve do tradicionalne sadnje, žetve, ribolova, prerade, pripreme i konzumacije jela. U Hrvatskoj se odnosi na područje obale, zaleđa i otoka, a u ovoj knjizi opisuje se nekadašnji, ali i sadašnji specifičan način života na otocima Brač i Hvar. Cilj publikacije je podsjećanje na lokalni identitet, očuvanje tradicije i običaja te poticanje održivog razvoja obalnog područja istočnoga dijela Jadrana.