Stefan Škenderov

Pčelinji proizvodi i njihovo korišćenje

8,00

Nema na zalihi

Težina 243 g
Format 14 × 20 cm
Autor

Izdavač

Mjesto izdanja

Beograd

Godina

1986

Broj stranica

189

Uvez

Meki

Stanje knjige

Vrlo dobro

SKU: 073437 Kategorija:

Ostali autori: Ceko Ivanov Opis: Sadržaj: Predgovor izdanju na srpskohrvatskom jeziku Predgovor Kratki podaci o životu pčela (C. Ivanov) PČELINJI MED Vrste i biološko poreklo meda Prerada nektara u med Hemijski sastav pčelinjeg meda Fizička svojstva pčelinjeg meda Mikroflora i fermentacija pčelinjeg meda Promene u sastavu i svojstvima meda tokom čuvanja i zagrevanja Biološke osobine pčelinjeg meda Farmakološka svojstva pčelinjeg meda (S. Škenderov) Lečenje medom Technologija dobijanja i prerade pčelinjeg meda (C. Ivanov) Kontrola kvaliteta i porekla pčelinjeg meda PČELINJI OTROV (S. Škenderov) Dobijanje pčelinjeg otrova Hemijski sastav pčelinjeg otrova Farmakološka i toksikološka svojstva kompletnog pčelinjeg otrova Imunološka svojstva pčelinjeg otrova Uticaj pčelinjeg otrova na embrionalni razvoj Terapeutska primera pčelinjeg otrova Standardi/acija i kontrolisanjc kvaliteta pčelinjeg otrova PROPOLIS (C. Ivanov) Poreklo propolisa Sakupljanje i značaj propolisa za pčele Hemijski sastav i fizička svojstva propolisa Biološka svojslva propolisa (S. Škenderov) Lečenje propolisom Standardizacija i kontrolisanje kvaliteta propolisa (C. Ivanov) Poreklo i značaj mleča za pčele Fizičke osobine i hemijski sastav mleča Biološke osobine mleča (S. Škenderov) Lečenje mlečom Kontrola kvaliteia mleča (C. Ivanov) Dobijanje i čuvanje mleča PČELINJI VOSAK Dobijanje pčelinjeg voska Sastav i osobine voska Kontrola kvaliteta i čistoće voska Tehnologija dobijanja voska 160 Korišćenje voska POLEN Poreklo. skupljanje i značaj polena za pčelinje društvo Vrste i građa polenovih zrnaca Hemijski sastav polena Biološka svojstva polena (S. Škenderov) Lečenje polenom Tehnologija dobijanja polena (C. Ivanov) Standardizacija i kontrola kvaliteta polena Literatura Rezimei