Zašto kinezi ne broje kalorije
€8,00
Nema na zalihi
| Težina | 394 g |
|---|---|
| Format | 17 × 24 cm |
| Autor | |
| Izdavač | |
| Mjesto izdanja | Zagreb |
| Godina | 2010 |
| Broj stranica | 210 |
| Uvez | Meki |
| Stanje knjige | Vrlo dobro |
Zamislite način prehrane koji vas ohrabruje da uživate u hrani, koji vam omogućuje da jedete dok ne budete siti, koji vas potiče da istražujete širok raspon okusa i jela koja ne samo da ne debljaju nego su i ukusna i zdrava. Kineski stav prema hrani može se sažeti u njihov uobičajeni pozdrav Nechi lefan ma?, odnosno’Jeste li već jeli? U kineskoj kulturi hrana ima središnju ulogu: obroci su vrhunac dana, a ipak, studije pokazuju da su Kinezi vitkiji i u boljoj formi nego mi na Zapadu. Njihova se tajna temelji na jednostavnim i smislenim načelima: hrana okrjepljuje i liječi, a ne smatra je se izvorom neželjenih kalorija. U petnaest zanimljivih poglavlja Lorraine Clissold otkriva vam tajne kineske kulture hranjenja. Njezinu ljubav prema kineskoj kuhinji produbile su godine življenja i kuhanja u Kin’. Nadahnuta beskrajno primamljivom hranom, Lorraine nam pokazuje kako Kinezi uravnotežuju svoju prehranu, kako ugađaju nepcu te kako puštaju da im drevna kineska načela budu putokaz prema cjelovitom i ukusnom načinu prehrane. S primjerima i receptima u kojima se koriste kineski i zapadnjački sastojci, ova knjiga predstavlja slasnu pustolovinu u slabo nam poznatu kuhinju.